برند مای لیدی در فروشگاه آنلاین برادران زارعی

برادران زارعی
برادران زارعی
برادران زارعی

طراحی ارگونومیک

طراحی انتها و ابتدای محصول و همچنین چسب‌ها متناسب با بدن شما به صورت ارگونومیک طراحی شده است.

کانال‌های هدایت کننده مایع

کانال‌های داخلی محصول مایع را در سراسر نوار توزیع می‌کند و گاردهای جلو و عقب مانع نشت از جلو و عقب محصول می‌شود.

نوارهای کناری محافظ

لایه‌های عمودی کناره‌های محصول که از مواد آبگریز تهیه شده است، مانع نشت از کناره‌ها می‌شود.

 

روزشمار پریود

 

چرخه پریود یک سیکل منظم است، به همین دلیل زیر نظر داشتن این نظم اهمیت زیادی دارد، چرا که سه دوره پریود نامنظم می‌تواند نشان‌دهنده بروز یک مشکل باشد.

 

روزشمار پریود برای شماست تا تاریخ تقریبی پریودتان را محاسبه کنید.

برادران زارعی

فعالیت‌های اخیر مای‌لیدی

برادران زارعی
برادران زارعی

برند مای لیدی در فروشگاه آنلاین برادران زارعی

درباره ما

برای بانوان این سرزمین

مای‌لیدی از سال ۱۳۸۰ آمده است تا همراه دختران و بانوان ایرانی باشد و کمک کند تا کیفیت زندگی خود را بخصوص در طول دوره‌ی پریود بالا ببرند. در این چند سال فعالیت و پیشرفت، مای‌لیدی ‌هم‌اکنون به برندی باکیفیت و مطرح تبدیل شده است و محصولات متنوعی را در جهت بهداشت و سلامت بانوان ارائه می‌کند. در حال حاضر محصولات مای‌لیدی را می‌توان در دو گروه نوار بهداشتی کلاسیک(تانشده ضخیم)، مکسی(سه‌ تا شده نیمه ضخیم)، در سایزها و انواع متنوع دسته‌بندی کرد.

همکاران گروه زرین در مای‌لیدی همواره سعی می‌کنند تا با نوآوری و همگامی با فناوری روز دنیا، بالاترین کیفیت محصولات را برای بانوان ایرانی فراهم کنند. از همه مهم‌تر، مای‌لیدی وظیفه‌ی خود می‌داند تا با درنظرگرفتن عزت نفس، آزادی و توانایی‌های بی‌شمار دختران و بانوان، حمایتگری آگاه باشد و در جهت ارتقا فرهنگ جامعه و دانش عمومی در مورد پریود و مسائل خاص زنانه پیوسته بکوشد.

دانستنیهای مای لیدی

همه ما به عنوان کسانی که پریود را تجربه کرده‌ایم، با تغییراتی که در بدن و روان‌مان رخ می‌دهد آشنا هستیم. تغییراتی که همزمان با پریود به صورت کلی نشانه‌ سلامت بدن ماست و البته آمادگی بدن ما برای باروری. این تغییرات در عین حال با نظم همراه است؛ طول سیکل پریود، مدت زمان خون‌ریزی، درد و خستگی و…

گاهی در دوره پریود، بعضی از اتفاق‌ها از حالت معمول خود خارج می‌شود و شاهد وقایعی هستیم که قبل از این سابقه نداشته است. این اتفاق می‌تواند یک هشدار باشد؛ هشداری که بدن ما درباره سلامتی‌مان به ما می‌دهد.

از جمله علائمی که باید به آن توجه کنیم، رنگ خون در زمان پریود است. ممکن است متوجه تغییراتی در مورد رنگ خونی که از بدن‌مان خارج می‌شود بشویم. این تغییر چه زمانی طبیعی و چه زمانی شبیه یک هشدار درباره سلامتی‌مان است؟

تا حدی این تغییر در رنگ خود پریود طبیعی است، اما در شرایطی استثنایی باید نشانه‌ها و تغییرات رنگ را جدی گرفت.

خون قهوه‌ای‌رنگ: ممکن است روزهای اول و پایانی پریود شاهد خروج خونی قهوه‌ای‌رنگ باشیم. جای نگرانی ندارد. این رنگ طبیعی‌ست. خون در این روزها مدت زمان زیادی طولانی می‌کشد تا جریان پیدا کند، یا مدتی در رحم مانده است و در نتیجه اکسیده می‌شود و تغییر رنگ می‌دهد. به‌علاوه در اثر استفاده از نوار بهداشتی خون بیشتر در معرض تماس با اکسیژن قرار می‌گیرد و تیره می‌شود.

در صورت شروع یا تغییر روش‌های پیشگیری از بارداری یا نزدیک به زمان یائسگی هم ممکن است خون قهوه‌ای ببینیم.

لخته‌های خون قرمز تیره: این لخته‌ها در واقع آندومتر است که از رحم خارج می‌شود. دیدن این لخته‌ها در روزهایی که خون‌ریزی بیشتر شده، طبیعی است.

اما اگر خروج این لخته‌ها با درد همراه باشد یا لخته‌هایی بزرگ به رنگ قرمز تیره دیدیم و در عین حال سیکل‌های نامنظم، بسیار طولانی یا خون‌ریزی بیشتر از حد معمول داشته باشیم وقت مراجعه به پزشک متخصص است، ممکن است این علائم نشان‌دهنده وجود فیبروم یا عدم تعادل هورمون‌ها باشد.

خون قرمز روشن: وقتی خون‌ریزی شدت پیدا می‌کند، زمان کمتری برای اکسیده شدن خون وجود دارد، در نتیجه خون به رنگ قرمز روشن مشاهده می‌شود. هر چند که شرایط بدنی هر کسی متفاوت است و حتی ممکن است کمی تفاوت رنگ در پریود خانم‌های مختلف وجود داشته باشد، اما این رنگ نشان از سلامتی کامل بدن دارد و طبیعی‌ترین رنگ است.
اما اگر شاهد لکه‌های خون قرمز بین دوره‌های پریود باشیم باید به پزشک مراجعه کنیم.

خون صورتی: گاهی هم خون انگار رقیق شده است که رنگ آن هم به رنگ صورتی شباهت دارد. این حالت در افرادی به وجود می‌آید که ورزش‌های سنگین و حرفه‌ای انجام می‌دهند، چراکه فعالیت بدنی شدید و زیاد سطح استروژن و در نتیجه جریان خون را کاهش می‌دهد.

اما اگر ورزشکار نیستیم و خون پریودمان به صورتی تغییر رنگ می‌دهد می‌تواند دلایل دیگری داشته باشد، مثل: کاهش وزن ناگهانی، سندرم تخمدان پلی‌کیستیک یا نزدیک شدن به یائسگی. در هر صورت بهتر است به متخصص مراجعه کنیم.

خون خاکستری: وقتی خروج خون مخلوط با مایعی خاکستری را مشاهده کردیم باید خیلی زود به پزشک مراجعه کنیم. این رنگ خون ممکن است از نشانه‌ای از عفونت باکتریایی باشد.

برای هر کدام از ما «طبیعی بودن» بسته به شرایط و وضعیت بدنی خودمان تعریف می‌شود. برای کنترل وضعیت سلامت‌مان بهتر است سالم‌ترین و طبیعی‌ترین حالت‌مان را در نظر بگیریم و تغییرات را نسبت به آن بسنجیم، به رفتار بدن‌مان توجه کنیم و به محض دیدن کوچک‌ترین نشانه‌های غیرطبیعی، برای معاینه وقت بگذاریم و هر مشکلی را در ابتدای راه برطرف کنیم.

در روزهای پریود به دلیل شرایط خاص بدن، باید نسبت به رعایت بهداشت حساس‌تر باشیم. در این روزها بدن ما در حال تجربه وضعیت متفاوتی‌ست، چون دهانه رحم بازتر از حد معمول شده است و با وجود خون‌ریزی، کوچک‌ترین سهل‌انگاری و بی‌توجهی نسبت به بهداشت می‌تواند منجر به عفونت و اتفاقاتی شود که به دنبال آن می‌آید.

نوار بهداشتی مناسب، تعویض به موقع

باید مراقب انتخاب نوار بهداشتی‌مان باشیم؛ از نوار بهداشتی مناسبی استفاده کنیم که با سایز لباس زیر، موقعیت استفاده
(روز یا شب) و شدت خونریزی و نوع پوستمون هماهنگی داشته باشه. مهم‌تر از آن هر ۴ ساعت یک‌بار باید نوار بهداشتی را تعویض کنیم، چون محیط به شدت برای رشد باکتری و در نتیجه عفونت آماده است. فرقی نمی‌کند کجا باشیم: خانه، محل کار، مدرسه یا دانشگاه. در هر صورت باید به تعداد کافی نوار بهداشتی همراه خودمان داشته باشیم و به موقع آن را عوض کنیم.

آب به مقدار کافی

بله، نوشیدن آب نقش مهمی در بهداشت این دوره دارد. مقدار کافی آب باعث می‌شود آب از دست‌رفته جبران شود، رطوبت به بدن برگردد و در نتیجه رحم سریع‌تر و راحت‌تر خارج می‌شود.

افسانه‌ها حقیقت ندارند

همه ما شنیده‌ایم که دوش گرفتن و حمام کردن در روزهای پریود خطرناک است و باعث بیماری می‌شود! افسانه‌ای که پایه و اساس آن مشخص نیست و حقیقت ندارد. حمام کردن باعث نشاط و طراوت روح و روان‌مان می‌شود و علاوه بر این جلوی بروز عفونت و بیماری را می‌گیرد.

لباس زیر نخی، بهترین انتخاب برای این روزها

لباس زیری که در الیاف آن از نایلون استفاده شده است، جلوی رفت‌وآمد هوا را می‌گیرد، باعث تعرق بیشتر می‌شود و در نتیجه محیط را برای رشد میکروب آماده می‌کند، هر چند استفاده از این لباس ها در بقیه روزها هم توصیه نمی‌شود، اما در روزهای پریود حساسیت این موضوع بیشتر می‌شود. پس لباس‌های نخی یا پنبه‌ای آزاد بهترین و راحت‌ترین انتخاب هستند.
به‌غیر از آن، توجه به این نکته هم ضروری‌ست که باید هر روز لباس زیر را عوض کرد.

شست ‌وشوی کامل

بعد از هر بار دست‌شویی رفتن، برای از بین بردن کامل آلودگی‌ها، باید شست‌و‌شوی کامل با آب ولرم انجام شود، به دلیل حساسیت بدن، آب سرد می‌تواند دل‌درد را بیشتر کند.

بعد از هر بار شست‌وشو هم باید از دستمال توالت برای خشک کردن کامل استفاده کرد، چون یکی از موردهایی که می‌تواند باعث عفونت شود همین مرطوب بودن محیط است.

جدا از تغذیه مناسب و انتخاب‌های درست در این روزها، شست‌و شوی کامل و تعویض به موقع نوار بهداشتی جلوی ایجاد بوی بد را می‌گیرد.

رعایت بهداشت یکی از جنبه‌های بزرگ روحی و جسمی روزهای پریود است. پشت سر گذاشتن این روزها با سلامت و حس و حال خوب، می‌تواند تجربه متفاوتی از پریود را به وجود آورد.

پریود یک چرخه‌ طبیعی در بدن خانم‌هاست. این چرخه طبیعی با خودش تغییراتی هم به همراه می‌آورد، مثل: درد پریود، حالات و تغییرات روحی مختصری که تجربه می‌کنیم و…

تا اینجا با آگاهی‌ای که نسبت به این موضوع داریم، هر کدام از ما به شیوه خودمان با آن کنار می‌آییم. اما مشکل از جایی شروع می‌شود که ما چیزی فراتر از این اتفاقات را تجربه می‌کنیم، مثل خون‌ریزی غیرطبیعی، طولانی شدن فاصله میان دو پریود و… که این سختی‌ها و مشکلات را از حد توان‌مان خارج می‌کند و تبدیل به مسئله‌ای به شدت آزاردهنده می‌شود.

به مجموع مشکلاتی از این دست که از چرخه طبیعی پریود خارج است «اختلالات پریود» گفته می‌شود، اگر بخواهیم دقیق‌تر به این علائم بپردازیم می‌توانیم این دسته‌بندی را انجام دهیم:

  • خون‌ریزی شدید و بیش از حد معمول.
  • دیسمنوره یا پریود دردناکی که از حد تحمل شما خارج می‌شود.
  • پریود نامنظم مثل طولانی شدن فاصله بین دو پریود یا کوتاه شدن زمان آن.

البته هر کدام از این موارد به عملکرد و سیستم بدن شخص بستگی دارد و در افراد مختلف، متفاوت است. نمونه‌ای مثل نامنظم شدن پریود، گاهی با توجه به سن و سال فرد، طبیعی به نظر می‌رسد و تعداد زیادی از خانم‌ها این مسئله را تجربه می‌کنند، اما در هر صورت بهتر است در این شرایط جزئیات را با یک پزشک در میان بگذاریم.

زمانی که دلیل این مشکل‌ها را بدانیم و وضعیت‌مان را بررسی کنیم، می‌توانیم به نتیجه‌ای درست درباره مشکل‌مان برسیم و درمان مناسبی برای آن انتخاب کنیم. پس نگاهی به علت هر کدام از این مشکل‌ها می‌اندازیم:

  • پریود دردناک: اولین و اصلی‌ترین مسئله‌ای که باعث این مشکل می‌شود عدم تعادل مواد شیمیایی بدن است. اما دلایل دیگری هم می‌توانند سبب پریود دردناک شوند، مثل: عفونت یا تومور، PID یا بیماری التهاب لگن، فیبروئید رحمی و…
  • خون‌ریزی شدید: این مورد دلایل زیادی دارد، از جمله: به هم ریختن تعادل هورمون‌ها، اختلال‌های پلاکتی که باعث خون‌ریزی می‌شوند، بیماری‌های کلیوی، کبدی یا تیروئید، استفاده از وسایل درون رحمی پیشگیری از بارداری، بیماری التهاب لگن و فیبروئید رحمی.
  • نامنظم بودن پریود: این مشکل دو دلیل اصلی دارد، یکی تغییر شیوه پیشگیری از بارداری و بعدی عدم تعادل هورمون‌های تنظیم‌کننده پریود. عامل دوم یعنی عدم تعادل هورمون‌ها تحت تاثیر مسائل مختلفی می‌تواند به وجود بیاید: نوع تغذیه، کاهش وزن بیش از حد، افزایش وزن زیاد، مشکلات تغذیه‌ای مثل پرخوری عصبی یا بی‌اشتهایی، فشار عاطفی و مشکلات عصبی، پیشگیری از بارداری، سرطان، انجام ورزش‌های استقامتی، بیماری‌های رحمی و…

وقتی مشکل و راه‌حل را بدانیم، می‌توانیم جلوی هر عاملی که این چرخه طبیعی را به هم بزند، بگیریم.

تغییرات هورمونی در سیکل پریود و تاثیرات آن

پریود یا عادت ماهانه داستانی است که به شکل طبیعی هر ماه برای زنان تکرار می‌شود و بازیگرهای اصلی این داستان، هورمون‌ها هستند.

هورمون کلمه‌‌ای است یونانی به معنای «من برمی انگیزم» و در معنای علمی‌اش موادی شیمیایی هستند که در غدد درون‌ریز بدن ساخته می‌شوند و به جریان خون می‌ریزند. در واقع هورمون‌های ترشح شده از غدد درون‌ریز نقش پیام‌رسان شیمیایی را در بدن بازی می‌کنند و بسیاری از توانایی‌های بدن به این واسطه ممکن می‌شود؛ از جمله رشد استخوان‌ها، ضربان قلب، تاثیر بر توانایی بدن برای تبدیل کالری مصرفی به انرژی… و فرآیند پریود.

در بدن انسان دو نوع کلی هورمون وجود دارد: هورمون‌های استروئیدی مانند هورمون‌های جنسی و هورمون‌های آمینو اسیدی.

اما داستان پریود بازیگران دیگری هم دارد که تمام بدن زنان را درگیر می‌کند بازیگرانی همچون غده هیپوفیز، رحم، گردن رحم، تخمدان‌ها، لوله‌های فالوپ ، واژن و البته مغز. معمولا داستان پریود در ۲۸ روز شروع می‌شود، به میانه می‌رسد و بالاخره پایان می‌گیرد. البته بعضی وقت‌ها این داستان طی ۲۱ روز انجام می‌گیرد و در پاره‌ای موارد این داستان پر کش و قوس تا ۳۵ روز هم به درازا می‌کشد.

در نیمه اول سیکل پریود، هورمون FSH فعالیت خودش را شروع می‌کند، این هورمون از غده هیپوفیز ساخته و ترشح می‌شود، با بالا رفتن FSH، فولیکول‌های تخمدان تحریک می‌شوند تا تخمک داخل یکی از تخمدان‌ها شروع به رشد کند. حالا تولید و ترشح استروژن توسط تخمدان‌ها اتفاق میفتد. رشد این تخمک تا حول و حوش روز چهاردهم، یعنی پایان نیمه اول سیکل پریود ادامه دارد (البته با در نظر گرفتن داستان یک سیکل ۲۸ روزه) همین‌جاست که با بالا رفتن استروژن، به غده هیپوفیز دستور توقف تولید FSH داده می‌شود. با این دستور، غده هیپوفیز شروع به تولید هورمون LH می‌کند، این هورمون همان عاملی است که باعث آزاد شدن تخمک از تخمدان و شروع نیمه دوم سیکل پریود می‌شود.

حالا داستان به نیمه دومش رسیده است. با آزاد شدن تخمک، تخمک‌گذاری اتفاق افتاده. این تخمک آزادشده راه خودش را به لوله فالوپ باز می‌کند، لوله‌ای که بین تخمدان و رحم قرار دارد. نوبت به پروژسترون می‌رسد و وارد عمل می‌شود. با بالا رفتن این هورمون که تولیدش بر عهده تخمدان‌هاست، رحم کاملاً آماده میزبانی از یک جنین می‌شود اما اگر تازه واردی به نام «اسپرم» پا به این داستان نگذارد و طی یک مدت زمان مشخص و کوتاه، بارداری اتفاق نیفتد، تخمک از چرخه حیات خارج می‌شود، میزان استروژن و پروژسترون پایین می‌آید و با این کاهش هورمون دیواره رحم که ضخیم شده و خودش را برای نگهداری از جنین آماده کرده است، تخریب می‌شود. این تخریب مساوی با خونریزی یا همون پریود است. در واقع اگه ساده‌تر و دقیق‌تر بخواهیم بگوییم، استروژن دیواره رحم را می‌سازد، پروژسترون این دیواره را ضخیم نگه می‌دارد تا آماده باروری باشد و در نهایت کاهش هر دو هورمون استروژن و پروژسترون همزمان باعث پریود می‌شود.

در این داستان ۲۸روزه و با افزایش و کاهش سطح هورمون‌ها در سیکل پریود اتفاق‌های متفاوتی برای بدن ما رخ می‌دهد. اتفاق‌هایی مثل مشکلات خواب، اشتهای زیاد، نفخ و درد شکم، سردرد، تعرق شبانه، کلافگی، خستگی، انرژی زیاد و افسردگی و… همه و همه این‌ها فقط یک دلیل دارند؛ عدم تعادل هورمون‌ها.

خوشبختانه این روزها تاثیر هورمون‌ها کاملاً شناخته‌ شده‌ است و ما می‌توانیم حتی بر اساس روزهای سیکل پریود هم تغییرها را پیش‌بینی کنیم:

۷ روز اول:

پریود شروع شده است. در این روزها بدن و خلق و خو به شدت ضعیف می‌شوند. درد‌های عضلانی، به هم ریختن سیستم گوارش و دل‌درد یا سردرد را تجربه می‌کنید.

۸ روز دوم:

خلق و خو بهتر می‌شود و اعتماد به نفس و قدرت‌تان برای انجام کارها هم بالاتر می‌رود. علاوه بر این پوست در وضعیت بهتری قرار می‌گیرد و حتی درخشان‌تر می‌شود.

۱۳ روز سوم:

شرایط برای تخمک‌گذاری دوباره آماده می‌شود. ممکن است این روزها جوش‌هایی روی صورت پیدا شوند و خشکی پوست را تجربه کنید. با بالا رفتن هورمون پروژسترون یک احساس خوب همراه با خوشحالی به سراغ‌تان می‌آید. بعد از این پروژسترون به بالاترین حد خود می‌رسد تا شما PMS یا علائم پیش از پریود را ببینید. دوباره احساس افسردگی و گرفتگی می‌کنید. ممکن است آرامش خواب شب‌تان با اختلال همراه شود و در طول روز بدون هیچ دلیل خاصی، خسته باشید.

این یعنی اینکه شما امروز یا فردا پریود می‌شوید و به نقطه پایان همان داستان ۲۸ روزه‌ رسیده‌اید.

سوالات خود را با ما در میان بگذارید
روابط عمومی
برادران زارعی